Tečaj je namijenjen početnicima koji žele savladati osnove administracije Windows servera. 

Tečaj je organiziran u 7 modula:
1. Server Overview
2. Managing Windows Server 2012 R2
3. Managing Storage
4. Monitoring and Troubleshooting Servers
5. Essential Services
6. File and Print Services
7. Popular Windows Network

Sadržaj tečaja je zasnovan na okvirno definiranim temama bez preciziranih detalja, tako da se tijekom izvođenja gradivo prilagođava znanju i potrebama polaznika. Odnos teorijskog i praktičnog sadržaja je 35% : 65%, a vrijeme potrebno za svaku temu je određeno mogućnostima polaznika.

Ovaj tečaj je ujedno i vrlo dobra priprema za polaganje zvaničnog MTA ispita 98-365 Windows Server Administration Fundamentals.

Trajanje tečaja je 30 školskih sati.

Paket uredskih alata MS Office je ulaz u poslovni svijet putem informatičke tehnologije koja je danas uistinu neophodna za gotovo svako radno mjesto.

Cilj programa je pripremiti i obučiti polaznike za uspješno korištenje paketa kako bi na radnom mjestu ili kućnoj upotrebi mogli svaki zadatak s lakoćom riješiti. Uz najnovije tehnike i alate polaznici će naučiti kako u što kraćem vremenskom periodu realizirati određeni projekt.

Microsoft Word je program iz Microsoft Office paketa koji služi za obradu teksta te omogućava stvaranje profesionalnog izgleda dokumenta, izvješća, pisma, itd. Za razliku od običnog programa za pisanje teksta, Microsoft Word ima brojne napredne značajke kao što su provjera gramatike, korištenje različitih fontova, podrška radu sa multimedijskim elementima, kreiranje HTML dokumenata, napredni izgled stranice i još mnogo toga. Pomoću Microsoft Worda mogu se napraviti gotovi predlošci ugovora, napraviti cirkularna pisma, itd.

U okviru tečaja MS Worda polaznici će:
• upoznati radnu okolinu aplikacije MS Word,
• naučiti osnovne principe rada s tekstualnim dokumentima, selektiranja i uređivanja teksta, te kretanja kroz dokument. 
• naučiti naprednije tehnike rada s tekstualnim dokumentima: rad s više dokumenata, različiti pogledi na dokument, kopiranje i premještanje teksta, prenošenje oblikovanja, numeriranje stranica, rastavljanje riječi i odlomaka, postavljanje prekida stranice, te kreiranje zaglavlja i podnožja.
• savladati rad sa tablicama i slikama, posebnim znakovima, tabulatorima, numeričkim i listama s grafičkim oznakama,
• naučiti koristiti alate za automatsko ispravljanje teksta, provjeru pravopisa i gramatike, traženje i zamjenu riječi.

Microsoft Excel je dio Microsoft Office paketa koji služi za izradu proračunskih tablica te omogućava praćenje i analizu prodaje, stvaranje proračuna i organizaciju financija kako za osobnu, tako i za poslovnu primjenu. Uz poboljšanja korisničkog sučelja kao i dodatne napredne mogućnosti kao što su poboljšano pisanje formula, izgled stranica, intuitivna izrada dijagrama, nove teme i brzi stilovi za tekst, oblik, tablice i slike moguće je ostvariti poslovne ili osobne zadatke još brže nego ikad prije.

U okviru tečaja MS Excela polaznici će:
• upoznati radnu okolinu MS Excela, 
• naučiti kako napraviti novu ili raditi s postojećom radnom knjigom, 
• savladati metode rada s podacima, selektiranje ćelija, uređivanje tablica i podataka, 
• savladati rad sa apsolutnim i relativnim adresama,
• upoznati se sa korištenjem jednostavnih i složenijih formula te stvaranjem grafikona,
• naučiti označavati, kopirati i premještati podatke, te kako povezivati podatke na radnom listu, unutar radnje knjige ili u različitim dokumentima.

Tečaj korištenja paketa uredskih alata MS Office traje 30 školskih sati.